În 26 februarie, 2020, jurnalistul chinez Li Zehua a fost reținut de poliție, după ce transmisese că autoritățile încearcă să ascundă adevăratul număr al infecțiilor cu COVID-19 din orașul Wuhan. Câteva luni mai târziu, când jurnalistul a reapărut, poveștile sale lăudau activitatea polițiștilor care l-au reținut.
Autorii punctează că autoritățile din China au promovat masiv teorii ale conspirației care să dea vina pentru apariția pandemiei pe alte state (p.32), unul din primele obiective fiind de a crea nesiguranță în ceea ce privește punctul de pornire al infectărilor.
Raportul arată că autoritățile chineze au avut la dispoziție pagini de Facebook cu o audiență de peste 70 de milioane de followeri, cu ajutorul cărora și-au promovat dezinformarea, uneori prin publicitate orientată regional.
Un obiectiv a fost acela de a promova povești despre profesionalismul și succesul Chinei în lupta cu pandemia, iar altul a fost de a răspândi o teorie a conspirației potrivit căreia militarii americani au fost cei care au adus virusul în China.
În fine, pentru a contracara criza de comunicare, guvernul Chinez a apelat la crearea de conturi false pe rețelele sociale, mai ales Twitter, la conturi de YouTube și rețele de boți care au răspândit mesaje favorabile autorităților.
Raportul mai notează că, spre deosebire de narațiunile Rusiei, folosite pentru a genera disensiuni în societate, în zonele de interes ale Kremlinului, China a promovat intens propria imagine ca lider mondial, insistând pe obținerea unei opinii publice globale pozitive.